Programma
Uitgangspunt van het programma is dat de deelnemers wandelen, het landschap onderzoeken, met elkaar in gesprek zijn en zich ook door de natuur laten inspireren. Het lopen en soms stilstaan zorgt voor een sfeer waarin het praten over de toekomst als vanzelf gaat. Tijdinvulling, maatschappelijke posities, samen thuis zijn, pensioen het krijgt allemaal zijn plek.

In de Natuur
Het is prettig om in de natuur te zijn, omdat het rust en inspiratie brengt. Er is altijd iets te ontdekken en elke keer weer is het verrassend. Elk landschap heeft zijn eigen unieke geschiedenis, net zoals elk mens!

Op Avontuur
Ieder mensenleven is een avontuur, we stappen én vallen van het ene in het andere. Maar er zijn momenten dat we echt even willen stil staan, ons willen bezinnen, opnieuw richting willen bepalen. Met pensioen gaan is zo’n moment.

Zet jezelf (en je samenzijn met je partner nu eens centraal), en niet het werk, in dit programma gaan we al wandelend op een vooral natuurlijke manier met elkaar kijken naar wat van waarde is, naar wat ons beweegt:

–              waar liggen uw roots?

–              waar geeft plezier en vreugde?

–              wat is uw drive geweest in werk en in uw andere activiteiten?

–              wanneer dacht u: ja hier gaat het om in het leven, dit wil ik?

En verspreid over de dagen, gaat ook over heel praktische zaken: gezondheid, hoe wil u bijdragen aan de maatschappij, hoe gaat u uw tijd besteden, en hoe denkt u het samen te doen, gewoon elke dag.

Afscheid nemen
Waar nemen mensen eigenlijk afscheid van als ze met pensioen gaan? Waar neem jij afscheid van? Wat laat je met genoegen achter je? En wat vind je jammer om los te laten, wat zou je in wat voor vorm dan ook willen behouden? Hoe ga je dat organiseren? Al wandelend kijken we naar de geschiedenis van de natuur en naar die van ons zelf. Soms in stilte, soms in gesprek, wordt ons eigen verhaal steeds duidelijker. Hoe gaan veranderprocessen van bomen en landschappen? Natuurlijk zijn wij vrije mensen, maar wellicht brengt het ons op ideeën! In ieder geval laten bomen niet ongemerkt hun bladeren vallen, die maken er wat van in kleur, in beweging. Dat gaat over de kunst van het afscheid nemen! Hoe ziet dat er voor jou uit?

Nieuwe keuzes maken

De juiste keuze bestaat niet, gelukkig maar! Maar bewuste keuzes wel. En daar is ons programma op gericht. En dat soort keuzes doet u ook niet alleen: hoe komt u samen tot keuzes? Vanuit wat voor uw, voor uw partner en voor uw samen belangrijk is? Waar wilt u de energie op richten?

 

3DAAGSE IN NEDERLAND

Dit  programma bestaat uit:

–              startdag (10.00 – 14.00 uur)

–              twee aaneengesloten dagen met overnachting

–              een afrondende dag ( 10.00 – 14.00 uur)
kosten 1 persoon   750,-
2 personen 1000,-

5 DAAGSE IN NEDERLAND

Dit  programma bestaat uit:

–              startdag  (10.00 – 17.00 uur)

–              vervolgdag  (10.00 – 17.00 uur)

–              twee aaneengesloten dagen met overnachting

–              een afrondende dag ( 10.00 – 17.00 uur)
kosten 1 persoon   1050,-
2 personen 1350,-

4 DAGEN NAAR ENGELAND

Op naar het oude bomen Whahala! 4 dagen zijn we in verschillende oude bomen en bossen die ons meer vertellen over ouder wordende natuur. Wij zien dit niet zo in Nederland, daarom reizen we af naar het Engelse.
We overnachten in een klosster uit 1242, eten in 400 jaar oude pubs en kijken naar 1000 + jarige bomen, u zult merken u bent nog jong en met een beetje natuurlijk inzicht kan u nog heel oud worden.
speciale prijs!!

kosten 1 persoon   1050,-
2 personen 1350,-